Hengelo een vitale en bruisende binnenstad

Een content subheading

Dit zijn de oplosrichtingen:

 1. Leegstand winkels aanpakken in Hengelo. Hengelo kan zich onderscheiden door meer en divers (exclusief) winkelaanbod in de vorm van kleinere speciaalzaken, boetiek, artisan zoals in de Drienerstraat, waar persoonlijke aandacht en gezelligheid wordt uitgedragen. Gewoon lekker kunnen shoppen. De gemeente gaat proactief dit type ondernemer werven voor de binnenstad.
 2. Pandeigenaren stimuleren om de leegstand tegen te gaan. Huur tijdelijk subsidiëren of belastingen verhogen als pand leeg staat.
 3. Meer reuring en gezelligheid in de binnenstad, zodat er meer bezoekers komen en ze langer blijven hangen. Dit door muziek, meer evenementen, thema avonden / dagen andere….
 4. Meer horeca in binnenstad en meer geconcentreerd rondom de verschillende pleinen (Burgermeester Jansenplein, Marktplein en Schouwburgplein) binnen een gelijk speelveld.
 5. Gratis parkeren in de Binnenstad. Maak het aantrekkelijker voor mensen om te komen en langer te blijven.
 6. Maak betere faciliteiten voor fietsen met overdekte en bewaakte stallingen en oplaadpunten voor e-bikes.
 7. Bestemmingsplan makkelijker aanpassen om panden een winkel – of woon bestemming te geven. Dit geeft flexibiliteit voor de eigenaren en minder leegstand.
 8. Meer promotie en informatievoorziening richting eigen inwoner en inwoners in de regio voor de binnenstad.
 9. Meer speelfaciliteiten en toestellen voor kinderen in de buurt van de horecapleinen, zodat ouders rustig kunnen genieten van de horeca.
 10. De gemeente faciliteert in het opzetten van een digitale winkelstraat voor de winkeliers in Hengelo, zodat ook zij kunnen concurreren met de grote (online) winkelketens.
 11. Meer groen in de binnenstad.
 12. Binnenstad beter bereikbaar maken voor auto’s