Overstappen op nascheiden in Hengelo

Een content subheading

Dit zijn de oplosrichtingen:

 1. Stoppen met ondergrondse (diftar), grijze container terug en overstappen op nascheiding. Dit is aantoonbaar goedkoper, makkelijker voor de inwoners, beter voor het milieu en het voorkomt zwerfafval in de wijken. Daarmee lossen we ook onderstaande symptomen van dit afvalbeleid op:
  • Tegengaan zwerfafval door de bovengrondse plastic – en papier containers vaker te legen.
  • Zwerfafval aanpakken, dat wordt veroorzaakt door bijplaatsingen bij de ondergrondse containers. De prijs per klik is te hoog.
  • Rattenoverlast in de wijken dat wordt veroorzaakt door bijplaatsingen bij de ondergrondse containers. Mensen vinden het te duur. Anders moet je  ongedierte gaan bestrijden.
  • Volle prullenbakken en hondenpoep bakken met huisvuil, omdat inwoners niet per klik willen betalen: Meer prullenbakken in wijken en buitengebied zou een tijdelijke oplossing zijn.
 2. Grofvuil weer periodiek aan de straat zetten en stortingslimiet van 50 kilo verhogen naar 250 kilo. Anders dumpen mensen het.
 3. Afval goedkoper: Vultarief naar beneden of zelfs huisafval gratis. Afvalbeleid nu de melkkoe. Het is te duur geworden.